Waar gebruik ik de Wijze Wezentjes?

Wijze Wezentjes voor thuis, tijdens coaching of in de klas.

Thuis

De WijzeWezentjes kun je heel goed thuis gebruiken! Voeg de WijzeWezentjes bijvoorbeeld toe aan het slaapritueel. Zo kan een kind aan het eind van de dag nog zijn verhaal kwijt!

Tijdens coaching

Bent u een kinderpsycholoog of kindercoach dan kunnen de WijzeWezentjes een goede tool zijn om een gesprek te starten. Kies bijvoorbeeld een kaart uit voor een kind en bekijk welk verhaal hierbij hoort. Door middel van het verhaal en de vragen wordt het voor het kind makkelijker om te praten over deze emotie.

In de klas

De WijzeWezentjes kunnen ook goed klassikaal gebruikt worden. Trek bijvoorbeeld met de klas een kaart en bekijk welke emotie en welk verhaal hierbij horen. Lees het verhaal voor en beantwoord de vragen klassikaal. Kinderen kunnen op deze manier ook met elkaar in gesprek gaan.

Zo gebruik je de WijzeWezentjes

Video afspelen

1.Pak een kaart en bekijk de spreuk

Het pakken van een kaart kan op verschillende manieren. Het kind kan een kaart uitkiezen die het zelf leuk vindt, je kunt alle kaarten ondersteboven leggen en een kaart laten trekken, maar je kunt ook zelf de kaart kiezen voor het kind.

2. Lees het verhaal

Het boekje is opgedeeld in 8 basisemoties en bij iedere emotie zit een verhaal. Op de kaart staat naast de spreuk ook de emotie die hierbij hoort. Is het de kaart Japie Jaloers, dan hoort het verhaal over jaloezie bij deze kaart. Alle verhaaltjes zijn heel herkenbaar voor het kind.

3. Beantwoord de vragen

Bij ieder verhaal horen verschillende vragen. Deze vragen zijn leuke gespreksstarters en zorgen ervoor dat het kind zelf ook meer zal nadenken over de emotie.